Over mij - Nine Star Ki Nederland

Al in je geboortedatum stond: je bent het waard.  

In die tijd kwam de post nog op maandag. Ik deed de deur open en er lag een brief op de mat.
Op de envelop stond groot: “Het Zwitserleven gevoel”. Je weet wel, van die pensioenclub waar je alleen bij mocht als je een bepaald bedrag op de bank had staan. Ik legde hem op de tafel en liep naar de keuken voor een glas water. Toen ik terugkwam en een slok wilde nemen liet ik prompt het glas uit mijn handen vallen. Want ineens zag ik precies wat er op mijn tafel gebeurde: daar lag die brief over geld, op mijn laptop, met daarnaast de sleutels van mijn lease auto en de portemonnee met daarin enkel pasjes en mijn lading visitekaartjes…

En ik besefte: wow, mijn hele leven is er eentje geworden van materie.
Niet van wat mij voldoening en betekenis geeft. Maar van business, laptops en pensioendromen.

De volgende dag diende ik mijn ontslag in. Ik draaide 180 graden en ik heb Bol.com leegbesteld aan boeken over spiritualiteit. Weg met de materie: ik ging alleen nog maar spirituele cursussen doen: Reiki 1, Reiki 2, Reiki Master, een opleiding tot medium, energetisch woningen reinigen, en iets met kristallen. Ik ging nog net niet alleen maar op slippers lopen. Totdat mijn hersens zich weer gingen vervelen. Voor mij was het heel belangrijk om zoveel mijn hoogsensitieve kant als mijn hoogbegaafde kant bij elkaar te brengen. Ik word van allebei blij en ik heb het nodig dat beide kanten zich echt kunnen uitleven.

 

"Ik ging nog net niet alleen
op slippers lopen"


Ik lag op de bank en ik googelde op ‘opleiding’. en daar kwam een Feng Shui opleiding naar boven. Daar stond: ‘Feng Shui brengt in kaart hoe de mens functioneert in zijn omgeving, welke invloed de omgeving op de mens heeft.” Dat pakte mij meteen. Ik dacht: “Wow, als ik dat kan dan kan ik woorden geven aan datgene wat ik voel.” Nou is Feng Shui heel gedetailleerd werk, je werkt met iedere vierkante millimeter van een huis. En ik ben dus echt niet van het detailwerk. Dus de opleiding was het hem net niet voor mij. En toch voelde ik dat er ‘iets’ voor mij was in die opleiding. Normaal was ik al lang gestopt.

Maar ik ging door omdat ik het gevoel had dat er nog ‘iets’ zou komen.

 

Na een half jaar kwam er een les waarbij we gingen kijken naar hoe mensen zich onderling tot elkaar verhielden in een huis. En dat deden ze op basis van hun geboortedatum. ‘Nine Star Ki’ heette de methode. En ik geloofde er geen bal van. Het is de oudste vorm van oosterse astrologie die er is, nog ouder dan de dierenriem, dus ik wist wel dat er iets goeds aan moest zijn. Maar ik kon niet geloven dat je aan de hand van een geboortedatum kon vertellen hoe iemand in elkaar steekt. Hier in het westen ben ik een Weegschaal: nou, dat ben ik gewoon niet. Daar klopt misschien tien procent van. Dus hoe kon dit wel kloppen?

 

Het werken met Nine Star Ki gaf me ontzettend veel energie
en ik wist: dit heb ik te doen.

Maar toen gingen ze me mijn getallenreeks vertellen. En ineens snapte ik mijn hele leven. Ik snapte al mijn relaties. En waarom ze allemaal niet lukten snapte ik ook. Ik vond het bizar, en het cadeautje van de opleiding. Daar had ik hem niet voor gevolgd maar het was wel wat het me bracht.

Het werken met Nine Star Ki gaf me ontzettend veel energie en ik wist: dit heb ik te doen.

Iedereen moet dit weten! Ik schakelde een businesscoach in en die zei: “Je hebt goud in handen.” Gelukkig maar! Want mijn spaarrekening was geslonken van plus heel veel naar min nog minder. Nou moest ik van deze coach wel volledig vertrouwen op haar manier van werken. Helemaal mijn idee van controle daarover loslaten dus. Nou is dat volgens mijn eigen Nine Star Ki structuur nogal een dingetje 😉

Dat ‘overlaten aan een ander’ is precies niet wat ik goed kan. Maar wel precies wat mij helpt en wat ik kan leren, dus ik deed het, met moeite… en het werkte. Nine Star Ki bij het grote publiek bekend maken was een enorm succes. En dat bracht me meteen in een oude valkuil die zei: en hoe nu verder, groter, meer. Ik stond niet eens stil bij het succes.En toen kwam de klap: ik kreeg hersenvliesontsteking.

De weken in het ziekenhuis maakten dat ik me ineens heel bewust werd van de vraag: werkt mijn bedrijf, en mijn hele leven, eigenlijk wel vóór mij? Ik besefte me dat ik met Nine Star Ki mensen hielp met ontdekken wat hun Soul Purpose is, wat ze hier NU komen doen. Maar dat ik zelf mijn ‘nu’ uit het oog was verloren. Ik leefde meer voor alles wat ik nog wilde gaan doen en wat er nog ging komen dat dat ik iedere dag in het hier en nu genoot van mijn leven en bedrijf…

Op advies van mijn coach zette ik mijn telefoon de daarop volgende maanden uit, gooide ik de social media apps weg en ging de ziekte volledig accepteren. Dat vond ik in het begin lastig: als ik maar tot aan het hek kon wandelen wilde ik niet meer naar buiten. “Ik wacht wel tot ik weer een uur kan wandelen.” Maar vanuit de acceptatie van hoe het was besefte ik: “Zo werkt het niet. Ik ga gewoon. Tot aan het hek. En morgen een paar meter verder. En de dag erna tot aan de eikenboom.” Net zolang tot ik weer een uur kon wandelen.

In het begin vond ik dat ontzettend moeilijk. Maar door steeds goed te voelen wat ik nodig had kwam ik steeds, letterlijk en figuurlijk, een stap verder. En toen ging mijn herstel snel. Zelfs de neuroloog was verbaasd over mijn vooruitgang.

“Alles wat het grootste nadeel is in je leven is ook het grootste voordeel in je leven.

 

Alles is yin yang, zwart en wit.”

Één van de belangrijke lessen uit de Nine Star Ki. Mijn hersenvliesontsteking was mijn grootste nadeel, maar leverde me ook mijn belangrijkste besef op: dat mijn leven zich afspeelt in het hier en nu. Mijn Soul Purpose is mensen zich bewust laten zijn van wat ze hier NU te doen hebben. Dan betekent dan ook dat ik zoveel mogelijk in datzelfde hier en nu moet leven. Living Your Soul Purpose. Het weten is één ding, het leven maakt het magisch.


Daarom geloof ik zo sterk in het door middel van Nine Star Ki ontdekken wat jouw Soul Purpose is. Datgene wat het is dat jouw ziel hier op aarde komt doen, in het hier en nu.

Wanneer je dat niet weet blijf je bezig met later, met ooit, met misschien. Met ‘Het Zwitserleven gevoel’. Want het échte gevoel is er alleen maar nu. Met Nine Star Ki weet je meteen waar je goed in bent en wat je aan een ander over mag laten. Weet je welk van de negen Nine Star Ki typen jij bent. En weet je wat jouw Soul Purpose is. Wat jij hier komt doen. Niet meer zoeken naar wie je bent, maar weten wat je hier komt doen.

Al in je geboortedatum stond: dat ben je waard.
Klaar om het voor jezelf te ontdekken?